GFSolutions_70years
Powered by MetaalNieuws

BIG KAISER biedt volautomatisch kotteren met EWA 68

Publicatiedatum: 13-09-2023 Leestijd: minder dan 1 minuut

BIG KAISER, specialist op het gebied van hoogwaardige precisiegereedschappen voor de metaalverwerkende industrie, introduceert de nieuwe EWA 68, een intelligent volautomatisch gereedschap dat zonder menselijke operator kotterbewerkingen kan uitvoeren.

De EWA 68 is het nieuwe volautomatische kottergereedschap van BIG KAISER.De EWA 68 is het nieuwe volautomatische kottergereedschap van BIG KAISER.

Met de volautomatische EWA 68 van BIG KAISER is het niet nodig om de machine stil te zetten om metingen te verrichten en het kottergereedschap handmatig bij te stellen, wat tijd bespaart, de productiviteit verhoogt en het aantal storingen door menselijke fouten vermindert. Dit verlaagt de kosten en verbetert de nauwkeurigheid. Bovendien maakt het gereedschap het mogelijk om meerdere gaten te bewerken, zonder handmatige slijtagecompensatie.

Het EWA-systeem is gebaseerd op de digitale kotterkoppen EWE en de precisiekotterkoppen EWN van BIG KAISER. De EWA 68 is leverbaar met drie verschillende wisselplaathouders, die een breed bereik aan diameters van 68 mm tot 134 mm ondersteunen. Hij levert een instelnauwkeurigheid van ± 2 micrometer. “De EWA 68 is de nieuwste versie van ons EWA-systeem. Het automatiseringsniveau bespaart onze klanten tijd en geld”, zegt Giampaolo Roccatello, Chief Sales & Marketing Officer voor Europa bij BIG KAISER.

Op de EMO 2023 (stand F20 in hal 3) toont BIG KAISER het complete programma met nauwkeurige gereedschapsoplossingen. De nieuwe EWA 68 wordt live onder spaan gepresenteerd op een FANUC CNC-machine. De EMO 2023 vindt plaats van 18 tot 23 september 2023 in Hannover (D).

VerspaningsNieuwsBrief ontvangen? Meld je direct aan
Volg ons op social media

Meer Gereedschap artikelen