Powered by MetaalNieuws

Dormatec stapt in reiniging industrieel afvalwater

Publicatiedatum: 29-02-2024 Leestijd: minder dan 1 minuut

Dormatec Environment Systems heeft zijn portfolio uitgebreid met de waterbehandelingssystemen van Envotherm. Deze innovatieve systemen zijn ontwikkeld voor het reinigen en scheiden van industrieel afvalwater. Dormatec zal de oplossingen van Envotherm presenteren op de TechniShow.

Dormatec Environment Systems heeft de waterbehandelings-systemen van Envotherm aan het productportfolio toegevoegd.Dormatec Environment Systems heeft de waterbehandelings-systemen van Envotherm aan het productportfolio toegevoegd.

De gepatenteerde afvalwaterzuiveringsinstallaties zijn interessant voor een grote verscheidenheid aan industrieën, zoals de metaal-, kunststof-, energieproductie-, auto-, luchtvaart-, defensie- en de farmaceutische industrie. In al die industrieën zorgen water-intensieve processen ervoor dat er grote hoeveelheden industrieel afvalwater ontstaan die niet geloosd kunnen worden, maar wel een fysische, chemische of biologische behandeling vereisen.

De gepatenteerde E-MVR technologie van Envotherm lost dit probleem op. Met de afvalwaterzuiveringsinstallaties kan 95% tot 99% van het afvalwater op een efficiënte, duurzame en kosteneffectieve manier worden gerecycled.

Drukneutrale verdamping

Het idee achter de afvalwaterzuiveringstechnologie ontstond door de aanscherping van de wetgeving rond industrieel afvalwater. Niet alleen de strenge regels, ook de exploitatiekosten voor de afvoer van afvalwater nemen toe. De strakke wetgeving is zowel nationaal als internationaal een realiteit. Voor Envotherm was dit dus de aanleiding om een milieubewuste oplossing te ontwikkelen. Het resultaat zien we terug in de E-MVR technologie die gebruik maakt van drukneutrale verdamping en een gepatenteerd absorptiesysteem.

Hiermee is het mogelijk om afvalwater in twee fracties te scheiden, namelijk een concentraat (1-5%) en een distillaat (95-99%). Dit betekent dat het gezuiverde proceswater keer op keer kan worden hergebruikt. Met een capaciteit van 750 m3 tot 14.000 m3 per jaar kunnen de Envotherm systemen alle industriële afvalwatersoorten reinigen, mits het hoofdbestanddeel water is. Enkele toepassingen zijn het reinigen van afvalwater met snijvloeistoffen, snijolie, leibaanolie, conserveringsolie, teflon en zelfs zware metalen.

De waterbehandelingssystemen van Envotherm maken gebruik van drukneutrale verdamping en een gepatenteerd absorptiesysteem. Hiermee kan tot 99% van het afvalwater worden gerecycled.

Demo op TechniShow

Van 12 t/m 15 maart presenteert Dormatec een demosysteem van Envotherm op de TechniShow. Bezoekers kunnen hier kennismaken met de vele voordelen van de waterbehandelingssystemen met drukneutrale verdamping. Het demosysteem heeft een afmeting van 275 cm x 65 cm x 230 cm (XxYxZ) en is vergelijkbaar met de kleinere modellen van Envotherm. “Het is fascinerend hoe effectief de systemen van Envotherm het industriële afvalwater kunnen reinigen. Het is goed voor het milieu, voor de bedrijfsresultaten en de ecologische footprint”, aldus Manuel Schippers van Dormatec Environment Systems.

Hal 12, Stand D068

VerspaningsNieuwsBrief ontvangen? Meld je direct aan
Volg ons op social media

Meer Machines artikelen