Powered by MetaalNieuws

‘Make’ en ‘buy’ onder één dak

Publicatiedatum: 29-02-2024 Leestijd: minder dan 1 minuut

Ook dit jaar vindt TechniShow tegelijk plaats met de vakbeurs ESEF Maakindustrie. De kracht van deze combinatie is dat het ‘make’ en ‘buy’ onder één dak brengt. Bedrijven, onderzoeksinstituten en onderwijsinstellingen ontmoeten elkaar op TechniShow en ESEF Maakindustrie voor demonstraties, innovaties en netwerkmogelijkheden. Beursmanager Ricardo Vivas nodigt bezoekers uit om beide vakbeurzen te bezoeken en zo de perfecte combinatie van 'make and buy'-oplossingen te ontdekken.

Gelijktijdig met TechniShow vindt ook vakbeurs ESEF Maakindustrie plaats. Met het thema ‘De maakbaarheid van morgen’ laten ruim 175 exposanten op de ESEF zien hoe de maakindustrie omgaat met onderwerpen als digitalisering, robotisering en verduurzaming - Guided TourGelijktijdig met TechniShow vindt ook vakbeurs ESEF Maakindustrie plaats. Met het thema ‘De maakbaarheid van morgen’ laten ruim 175 exposanten op de ESEF zien hoe de maakindustrie omgaat met onderwerpen als digitalisering, robotisering en verduurzaming.

Met het thema ‘De maakbaarheid van morgen’ laten meer dan 175 exposanten op ESEF zien hoe de maakindustrie omgaat met digitalisering, robotisering en verduurzaming. Vivas legt uit: “Deze editie bieden we een vol programma, van presentaties over de nieuwste technologieën en innovaties tot aan kennissessies over de uitdagingen op de arbeidsmarkt. Terwijl de arbeidsmarkt voor grote uitdagingen staat als gevolg van een tekort aan personeel, transformeert automatisering en digitalisering de hele maakindustrie.

Daarnaast wordt duurzaamheid steeds belangrijker, met een focus op groene productie en recycling. Deze belangrijke onderwerpen komen terug in verschillende activiteiten tijdens de beurs. Zo zal er een Future Arena zijn waar kennissessies worden gehouden over onderwerpen zoals energieverbruik, robotisering en ketenintegratie.”

Stap voor stap naar smart manufacturing

Tijdens ESEF zullen experts van Teqnow en Koninklijke Metaalunie drie themarondleidingen verzorgen voor bezoekers. Deze rondleidingen bieden inzicht in het verbeteren van bedrijfsprocessen met behulp van data, en laten zien hoe men tot een beheersbaar, reproduceerbaar en foutloos productieproces kan komen.

De Guided Tour ‘Een goed begin is het halve werk’ is gaat vooral om de vraag hoe begin je met het verbeteren van processen. De Guided Tour ‘Slim en beheersbaar produceren’ richt zich op voorinstellen, kwaliteitsbeheersing, tussenopslag, transport en hoe je deze stappen in het proces effectief kunt aansturen om tot een beheersbaar en reproduceerbaar proces te komen.

De derde Guided Tour geeft informatie over het verzamelen en analyseren van data om bedrijfsprocessen te verbeteren. Vivas: “De aankomende editie belooft een unieke gelegenheid te worden voor professionals om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en de nieuwste ontwikkelingen in de maakindustrie te ontdekken.”

VerspaningsNieuwsBrief ontvangen? Meld je direct aan
Volg ons op social media

Meer Techniek artikelen