Powered by MetaalNieuws

Nieuwe Heller vijfasser

Publicatiedatum: 20-09-2023 Leestijd: minder dan 1 minuut

Heller showt op de EMO voor het eerst de nieuwe generatie van zijn bewerkingscentrum F 6000 aan het internationale vakpubliek. De vijfassige machine met kopkinematica is door en door ontworpen voor flexibele serieproductie.

De voornaamste kenmerken van de nieuwe generatie F 6000 zijn een hoog niveau van productiviteit, flexibiliteit en nauwkeurigheid. HellerDe voornaamste kenmerken van de nieuwe generatie F 6000 zijn een hoog niveau van productiviteit, flexibiliteit en nauwkeurigheid.

De highlights van de nieuwe Heller generatie zijn de fundamenteel herziene zwenkkoppen en de speciaal ontwikkelde nieuwe motorspindels. De spindelunits zorgen voor topwaarden op het gebied van nauwkeurigheid, dynamiek en prestaties bij vijfassige bewerking.

Voor gecombineerde frees- en draaitaken is de machine optioneel uitgerust met een frees-draai-functie, waarin de DDT (Direct Drive Turning) draaitafel een centrale rol speelt. In lijn met de trend naar complete verspaning betekent dit dat er niet meer op afzonderlijke draaibanken hoeft te worden omgespannen, wat de nauwkeurigheid van het werkstuk verhoogt en de doorlooptijden verkort, vooral bij serieproducten.

Naast de gebruikelijke hoge snijprestaties en precisie, zijn de vrije spaanval, korte stilstandtijden, optimale automatisering en compatibiliteit met de H- en FP-serie voor een groot aantal werkstukken hoogtepunten van deze nieuwe vijfasser. Daarnaast scoort de F 6000 met een topuitrusting en de mogelijkheid tot uitbreiding met technologieën als frezen, interpolatiedraaien of power skiving.

Tot slot behoort de palletwisselaar tot de standaard uitrusting. Dankzij de nieuwe optie ‘Automation-ready’ kunnen het Heller roterende opslagsysteem (RSP) en de bij Heller gestandaardiseerde linea

VerspaningsNieuwsBrief ontvangen? Meld je direct aan
Volg ons op social media

Meer Productnieuws artikelen