Powered by MetaalNieuws

Okuma viert 125-jarig bestaan

Publicatiedatum: 14-06-2023 Leestijd: minder dan 1 minuut

Okuma bestaat dit jaar 125 jaar en heeft talloze memorabele hoogtepunten om op terug te kijken. Echter kijkt de producent van CNC-gereedschapsmachines liever naar de toekomst. Daarom staat de ontwikkeling van duurzame en efficiënte oplossingen bovenaan de agenda. Op EMO Hannover van 18 tot 23 September zal Okuma een aantal nieuwe primeurs presenteren.

Okuma viert dit jaar haar 125-jarig bestaan met tal van innovaties die op de EMO in Hannover worden gepresenteerd.Okuma viert dit jaar haar 125-jarig bestaan met tal van innovaties die op de EMO in Hannover worden gepresenteerd.

Voortdurende verdere ontwikkeling met focus op de eisen van de klant is sinds de oprichting in 1898 de leidraad van Okuma. In een korte periode van slechts zes jaar veranderde Eiichi Okuma het bedrijf van een fabrikant van noedel-machines in een fabrikant van gereedschapsmachines.

Gedurende de hele geschiedenis van het bedrijf heeft Okuma vastgehouden aan zijn leidraad ‘Open Possibilities’ en aan zijn innovatieve kracht en baanbrekende technologieën. Zo introduceerde Okuma zijn intern ontwikkelde OSP-besturing in 1963 en combineerde deze met aandrijvingen, motoren en spindels om een ‘single source’ leverancier te worden.

Anticiperen op nieuwe uitdagingen

“Okuma is trends en ontwikkelingen altijd een stap voor geweest”, verklaart Norbert Teeuwen, directeur van Okuma Europe. “De OSP is een goed voorbeeld van onze innovatiedrang. Evenals de interne en externe automatiseringsoplossingen die ons in staat stellen met uiterste precisie in te spelen op individuele klantwensen en -behoeften.”

Nieuwe oplossingen en verdere ontwikkelingen die de efficiëntie van de klant verhogen, zullen ook na het jubileum centraal staan bij Okuma: “Al tientallen jaren werken we er consequent aan om onze machines en processen duurzaam in te richten, bijvoorbeeld door het energieverbruik of de processtromen voor onze klanten te optimaliseren.”

Deze inzet wordt in de toekomst nog belangrijker met de nationale en internationale klimaatdoelstellingen. Met Intelligent Technology en Green Technology zullen Okuma’s Green Smart Machines een efficiënte productie met minder energieverbruik ondersteunen. “Kwaliteit, precisie, duurzaamheid en efficiëntie zijn duidelijke eisen die onze klanten stellen en waaraan wij volledig voldoen”, benadrukt Teeuwen.

VerspaningsNieuwsBrief ontvangen? Meld je direct aan
Volg ons op social media

Meer Productnieuws artikelen