Powered by MetaalNieuws

Renishaw zet alles in het teken van Smart Manufacturing tijdens TechniShow

Publicatiedatum: 26-02-2024 Leestijd: minder dan 1 minuut

Van 12 t/m 15 maart presenteert Renishaw op de TechniShow veel verschillende oplossingen die bijdragen aan Smart Manufacturing. Naast product- en gereedschapmeetsystemen en additive manufacturing zal er op de stand van Renishaw ook het Renishaw Central dataplatform te zien zijn. Deze oplossing verzamelt nauwkeurige proces- en meetgegevens en geeft op basis van data waardevolle inzichten.

Tijdens de TechniShow kunnen bezoekers de voordelen van het Renishaw Central dataplatform van dichtbij ervaren.Tijdens de TechniShow kunnen bezoekers de voordelen van het Renishaw Central dataplatform van dichtbij ervaren.

Met Renishaw Central kunnen gebruikers aan de hand van proces- en meetgegevens procesfouten analyseren, identificeren, voorspellen en corrigeren voordat ze zich voordoen. Renishaw Central is daarmee een perfecte oplossing voor bedrijven die hun werkplaats willen digitaliseren door machines en systemen met elkaar te koppelen. Het dataplatform is aan te sluiten op meerdere apparaten (van Renishaw of andere leveranciers) in meerdere fabrieken. De oplossing verzamelt meet-, status- en alarmgegevens van de aangesloten apparaten op de werkvloer. Tot de apparaten behoren systemen voor additief produceren (AM), meetsystemen op machines, meetapparatuur op de werkvloer en coördinatenmeetmachines (CMM’s).

Hierdoor is het mogelijk om end-to-end proces- en meetgegevens te verzamelen en op te slaan, meer automatisering toe te passen, procesfouten te identificeren en te voorkomen, procesverbeteringen door te voeren en de operationele efficiëntie te vergroten. Het resultaat is een efficiënte en productieve fabriek met optimale processen, minder stilstand en minimale afval, en daardoor lagere kosten.

Om de productieviteit van de RenAM 500 metaalprinter te verhogen heeft Renishaw de nieuwe Tempus-technologie ontwikkeld. Met deze technologie kunnen de lasers in actie komen terwijl de poederhercoater in beweging is.
Om de productieviteit van de RenAM 500 metaalprinter te verhogen heeft Renishaw de nieuwe Tempus-technologie ontwikkeld. Met deze technologie kunnen de lasers in actie komen terwijl de poederhercoater in beweging is.

Product- en gereedschapmeetsystemen

Belangrijke elementen in een slimme, geautomatiseerde fabriek zijn automatische product- en gereedschapmeetsystemen. Renishaw laat daarom op de TechniShow verschillende oplossingen zien voor een geautomatiseerde productie. Acties zoals automatisch producten instellen, in de cyclus meten, gereedschap instellen en gereedschapbreuk detecteren behoren tot de mogelijkheden.

Al deze oplossingen zijn ontworpen om de machinenauwkeurigheid en -efficiëntie te verbeteren. Bovendien zijn ze een essentieel onderdeel in een betrouwbaar onbemand productieproces om de uitval te verminderen, machinestilstand te elimineren en de productkwaliteit te verbeteren.

Productief metaalprinten

Renishaw presenteert op de TechniShow de RenAM 500 metaalprinter. Deze metaalprinter is met vier lasers ontwikkeld als productiemachine. Om de productiviteit nog verder te verbeteren heeft Renishaw de machine vernieuwd met de zogenaamde Tempus-technologie. Deze technologie is een scanalgoritme dat een aanzienlijke verhoging van de productiviteit oplevert zonder afbreuk te doen aan de productkwaliteit.

Dankzij de Tempus-technologie kunnen de lasers worden ingeschakeld om een smeltbad te creëren terwijl de poederhercoater in beweging is. Hierdoor wordt bij elke laag tot negen seconden aan bouwtijd bespaard. Omdat geprinte onderdelen vaak duizenden lagen bevatten, kan dit de totale bouwtijd met tientallen uren verkorten. Volgens Renishaw kan de bouwtijd zelfs met 50% gereduceerd worden en dit draagt bij aan lagere productiekosten per onderdeel.

Nog geen toegangskaarten voor de TechniShow/ESEF? Registreer u gratis!

VerspaningsNieuwsBrief ontvangen? Meld je direct aan
Volg ons op social media

Meer Techniek artikelen