Powered by MetaalNieuws

SMT Special Machine Tools introduceert kleine centerloze slijpmachine

Publicatiedatum: 26-08-2023 Leestijd: minder dan 1 minuut

SMT Special Machine Tools heeft alle ervaring op het gebied van centerloos slijpen samengebracht in de nieuwe CF 400/250 slijpmachine. De compacte centerloze slijpmachine is ontworpen en gebouwd om elke uitdaging aan te gaan op het gebied van precisieslijpen van kleine onderdelen met een diameter van 2 mm tot 50 mm.

De nieuwe centerloze CF 400/250 slijpmachine van SMT Special Machine Tools is een voordelige keuze voor een flexibele en veelzijdige productie.De nieuwe centerloze CF 400/250 slijpmachine van SMT Special Machine Tools is een voordelige keuze voor een flexibele en veelzijdige productie.

De CF 400/250 centerloze slijpmachine biedt twee hoofdtypen slijpbewerkingen, insteekslijpen en doorvoerslijpen, afhankelijk van de vorm van het werkstuk. De machine is uitgerust met hydrodynamische spindels met een derde laterale steun die precisie en stabiliteit garanderen en het mogelijk maken om de slijp- en regelschijf eenvoudig en snel te wisselen vanaf de zijkant van de machine.

De slijpschijf met een diameter van 400 x 250 mm wordt aangedreven door een 19 kW sterke motor met inverter die een constante en programmeerbare omtreksnelheid mogelijk maakt. De CF 400/250 is geschikt voor het bewerken van diverse materialen en kan worden toegepast in de meest veeleisende industrieën.

Standaard wordt de slijpmachine uitgerust met een Fanuc of Siemens besturing die is voorzien van interactieve ‘SMT’ software. Deze software met kleurengrafieken en menugestuurde programmering van de slijpcycli, ondersteunt de operator stap voor stap door het proces. De nieuwe CF 400/250 slijpmachine kan worden uitgerust en geconfigureerd met één tot acht CNC-assen, afhankelijk van de productie-eisen van de klant.

VerspaningsNieuwsBrief ontvangen? Meld je direct aan
Volg ons op social media

Meer Productnieuws artikelen