Powered by MetaalNieuws

Taiwan pakt de spotlights op EMO met slimme oplossingen

Publicatiedatum: 23-10-2023 Leestijd: 2 minuten

Maar liefst 144 Taiwanese exposanten namen dit jaar deel aan de EMO in Hannover. Daarmee stonden ze getalsmatig op de vierde plaats van deelnemende landen. Taiwan de greep ‘s werelds grootste werktuigmachinebeurs aan om wereldwijde aandacht te trekken.

Het Taiwan Night-galadiner was een van de activiteiten in het kader van het ‘Taiwan Smart Machinery Promotion Program’, dat de exposanten op de EMO ondersteundeHet Taiwan Night-galadiner was een van de activiteiten in het kader van het ‘Taiwan Smart Machinery Promotion Program’, dat de exposanten op de EMO ondersteunde

Dat deed het land niet alleen met exposanten, die toekomstgerichte conceptproducten aan de wereld toonden, waaronder automatisering in combinatie met groene productie, intelligente stroomlijning van bewerkingsprocessen en integratie van hoogwaardige perifere slimme componenten.

Alles-in-één platform

De exposanten werden via het ‘Taiwan Smart Machinery Promotion Program’ ondersteund door het allereerste Taiwanese alles-in-één platform op EMO, met tal van activiteiten, waaronder een reeks persconferenties, oplossingsseminars, Taiwan Night-galadiner en snelle presentatiesessies zoals Elevator Pitch en Solution Flash. Dat resulteerde in de interesse van tal van nieuwe klanten.

Directeur Patrick Chen van machinefabrikant YCM in gesprek met een van de gasten op de Taiwan-stand.
Directeur Patrick Chen van machinefabrikant YCM in gesprek met een van de gasten op de Taiwan-stand.

Slimme oplossingen

Op het podium van de gezamenlijke Taiwanese stand benadrukten vertegenwoordigers van overheidsinstanties, brancheorganisaties en machinefabrikanten ook dat het slimme machinepark van hun land is geëvolueerd van enkele automatiseringsapparatuur naar uitgebreide slimme oplossingen.

Ze vertelden ook wat de belangrijkste elementen zijn in manier waarop de Taiwanese werktuigmachine-industrie de halfgeleider-, elektrische voertuig- en duurzame energie-industrie in de hele wereld benadert: robuuste R&D-capaciteiten en de voordelen van een compacte industriële toeleveringsketen. Daarmee werden in 2022 werktuigmachines met een totale waarde van ongeveer US $ 3,93 miljard geproduceerd, goed voor een zevende plaats in de wereld. Daarvan werd maar liefst US $ 3 miljard geëxporteerd, waarmee Taiwan op de mondiale ranglijst de vijfde exporteur van werktuigmachines is.

Voor het oog van de internationale vakpers discussieerden vertegenwoordigers van overheidsinstanties, brancheorganisaties en machinefabrikanten uit Taiwan over actuele kwesties in de internationale maakindustrie.
Voor het oog van de internationale vakpers discussieerden vertegenwoordigers van overheidsinstanties, brancheorganisaties en machinefabrikanten uit Taiwan over actuele kwesties in de internationale maakindustrie.

Halfgeleidersector

Taiwan heeft de capaciteiten om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van verschillende toepassingsgebieden. In de halfgeleidersector kan het land bijvoorbeeld geavanceerde processen en essentiële randapparatuur voor chipproductie leveren. Na jarenlange ervaring met gieterijen zoals TSMC, kunnen Taiwanese leveranciers voldoen aan de internationale vraag naar zowel directe als indirecte processen, met bedrijven zoals Tongtai, Quaser, FFG en  Hiwin.

E-mobiliteit

Als antwoord op de snel groeiende vraag naar elektrische voertuigen is de stad Taichung, waar de meeste machinebouwers zijn gevestigd, een hub geworden voor belangrijke componenten voor elektrische voertuigen en vormt het een uitgebreide keten van de elektrische voertuigindustrie die onderdelen, modules, systeemintegratie en zelfs complete voertuigen omvat. Bekende merken van elektrische voertuigen, waaronder Tesla, hebben verschillende Taichung-fabrikanten gekozen als hun partners in de toeleveringsketen.

Het Taiwan Night-galadiner was een van de activiteiten in het kader van het ‘Taiwan Smart Machinery Promotion Program’, dat de exposanten op de EMO ondersteunde.
Het Taiwan Night-galadiner was een van de activiteiten in het kader van het ‘Taiwan Smart Machinery Promotion Program’, dat de exposanten op de EMO ondersteunde.

Machinefabrikanten slaan nieuwe wegen in

Te midden van een onstabiele economie, toegenomen onzekerheid op de arbeidsmarkt en veranderingen in de toeleveringsketens, werkt de Taiwanese werktuigmachine-industrie onder andere aan het diversifiëren van markten. Fabrikanten van werktuigmachines en accessoires hebben middelen herverdeeld en nieuwe richtingen verkend in wereldwijde partnerschappen.

YCM werkt bijvoorbeeld samen met Trimill om one-stop bewerkingsoplossingen voor de matrijs-, automobiel- en lucht- en ruimtevaartindustrie te versterken; FFG heeft de Duitse MAG Group overgenomen om zijn aanwezigheid in de automobielsector en de Europese markt te versterken; en Tongtai verwierf het Franse PCI-Scemm en het Oostenrijkse Anger voor technologische samenwerking en het delen van marktkanalen.

Precisiemachine-industrie

David Chuang van branchevereniging TAMI benadrukte het belang van machinefabrikanten die zichzelf blijven upgraden en transformeren. Of het nu gaat om R&D of productie voor halfgeleiders, groene energie, elektrische voertuigen of lucht- en ruimtevaartindustrieën, uitmuntendheid in machinetechnologie en expertise is van vitaal belang.

De ontwikkeling van deze toepassingsindustrieën stimuleert ook de vooruitgang van de precisiemachine-industrie en nauwe samenwerking tussen industrieën toont de kracht en het concurrentievermogen van de Taiwanese productiesector.

VerspaningsNieuwsBrief ontvangen? Meld je direct aan
Volg ons op social media

Meer Economie artikelen