2024_05_Mikrocentrum_VRM
Powered by MetaalNieuws

Volume draaien in harde staalsoorten

Publicatiedatum: 01-11-2023 Leestijd: minder dan 1 minuut

Sandvik Coromant introduceert een nieuwe soort in haar nieuwe generatie serie voor het draaien in staal. Soort GC4405 bereikt grote verspaande volumes onder stabiele omstandigheden, vooral in hardere staalsoorten. De mogelijkheid tot droog bewerken in zachtere staalsoorten maakt duurzamer bewerken mogelijk

De soort GC4405 wordt aanbevolen voor continu voorbewerken tot semi-nabewerken onder stabiele omstandigheden en een lange tijd in snede - Sandvik CoromantDe soort GC4405 wordt aanbevolen voor continu voorbewerken tot semi-nabewerken onder stabiele omstandigheden en een lange tijd in snede.

Sandvik Coromant heeft recent de staaldraaisoorten GC4425 en GC4415 geïntroduceerd. De nieuwe generatie soorten zijn in elk aspect verfijnd, en bieden gemiddeld een 25% toename van de standtijd vergeleken met voorgaande soorten.

Voorbewerking met hoge voeding

”Met de GC4405 vullen we het programma van soorten voor het draaien in staal aan binnen het gebied van voorbewerking met hoge voeding”, zegt een woordvoerder van Sandvik Coromant. “Wij streven er naar om het zo makkelijk mogelijk te maken de juiste soort voor de specifieke toepassing te kiezen en toe te passen.”

Grotere hittebestendigheid

Soort GC4425 biedt slijtvastheid, hittebestendigheid en taaiheid in een breed toepassingsbereik, terwijl soort GC4415 de soort GC4425 aanvult met verbeterde prestatie wanneer een grotere hittebestendigheid nodig is. Soort GC4405 moet worden toegepast als een productiviteitoptimalisator met hoge voeding en hoge verspaande volumes onder stabiele omstandigheden waar plastische vervormingseigenschappen veeleisend zijn.

Reductie plastische vervorming

Eén van de kenmerken van deze nieuwe soort is een nieuwe volhardmetalen basislaag met geoptimaliseerde microstructuur, welke de plastische vervorming in toepassingen met hoge snelheid zal reduceren. De toename in de bestendigheid tegen plastische vervorming heeft een uitbreiding van het applicatiebereik mogelijk gemaakt in de richting van hardere staalsoorten en een hogere productiviteit vergeleken met de bestaande soort GC4305.

Kolkslijtage

De nieuwe soort GC4405 is voorzien van de tweede generatie Inveio technologie coating, waarbij deze coating speciaal is ontworpen voor het tegengaan van kolkslijtage welke gangbaar is voor P05 toepassingen. Waar de tweede generatie Inveio verschilt van de voorgaande generatie is de aluminiumoxidecoating, waar de kristallen zijn uitgelijnd in een nog verticalere oriëntatie in de richting van het bovenoppervlak om de slijtvastheid te verbeteren, hetgeen leidt tot een consistentere kwaliteit en prestaties.

De nieuwe soort biedt een toename in productiviteit en standtijd, met name bij het bewerken van staal boven 300 HB. De soort is ook geschikt voor het bewerken van zachtere staalsoorten — in dit geval zonder de noodzaak voor koelmiddel, hetgeen een vermeldenswaardige kans is vanuit het oogpunt van duurzaamheid.

De soort GC4405 wordt aanbevolen voor continu voorbewerken tot semi-nabewerken onder stabiele omstandigheden en een lange tijd in snede. Geschikt voor bewerken met hoge voeding met gemiddelde-, voorbewerkings- of wiper-geometrieën in hardere staalsoorten boven 300 HB of voor hogere voeding en/of hoge snelheidsbewerking in zachtere staalsoorten onder 300 HB.

De soort moet worden toegepast in ISO toepassingsgebied P05 (P01-P10). Het is geoptimaliseerd voor P2.5 laaggelegeerde gehard staal, maar ook aanbevolen voor toepassingen met hoge productiviteit in P2.1 laaggelegeerd en ongelegeerd P1.2 staal.

VerspaningsNieuwsBrief ontvangen? Meld je direct aan
Volg ons op social media

Meer Productnieuws artikelen